9. Tallers de construcció de barques

9. Tallers de construcció de barques
9.Talleres-de-construccion-de-barcas2

9. Tallers de construcció de barques

La construcció de calafats es desenvolupava a la platja del Cabanyal, perquè els edificis de les antigues drassanes del Grau que havien servit al port des del segle XIV ja no tenien accés directe a la mar. 

Els terrenys començaven a l’altura de l’actual monument a l’actor José Ferrandis i arribaven fins a la zona de la font del vaixell del passeig marítim.

Aquesta part de la platja no oferia cap concessió a l’oci. Allí únicament tenien possibilitat de sobreviure les activitats relacionades amb la pesca. Les barques i els pots ocupaven la franja d’arena. Els aficionats a la pesca del rall passejaven a dalt i a baix examinant els senyals de la mar. Els tellineros, amb l’aigua a la cintura, pentinaven el fons. 

Les construccions més pròximes a la platja eren cases senzilles de mariners o tallers. La major part de les plantes baixes estaven ocupades per indústries relacionades amb el món mariner. Drassanes, tallers mecànics, assecadors de peix: Tallers Benedito, Drassanes Lacomba, Tallers Trompa, Drassanes La Atlántida, Tallers Vañó, Visace, Drassanes Palau, Drassanes José Blanco, Pepín, Assecador de Jaume Benedito, Drassana Neptú, Taller Caldereria, Drassana València, Francisco Romero, Moracho, Taller d’Enrique Balaguer, Botifarra, Drassana d’Enrique Rams, el Burgés, etc. (Passejant el Marítim, 2012. Ricard Ferrer i Pep Martorell).

A partir de 1951, desapareguda la pesca del bou, uns quants tallers es dedicaven a construir vaixells de casc metàl·lic, en una tasca complementària de les drassanes de la UNL: pesquers i velers pròxims a les mil tones, aptes per a la navegació de cabotatge, que van anar apartant als anteriors motovelers de fusta i que al seu torn van ser condemnats per la competència dels camions (Antonio Sanchis Pallarés, 1998. Història del Cabanyal SXX).

Un d’aquests vaixells ha passat a ser el símbol de l’artesania dels fusters del Cabanyal, els mestres d’aixa, “La Santa Maria”. Construïda en els tallers de Vicente Lacomba Llorens per a la pel·lícula “Alba d’Amèrica” de 1951, on Antonio Vilar interpreva a Colón i Amparo Ribelles a Isabel la Catòlica.

Lacomba també va construir un vaixell-escola que va ser venut al milionari americà Huntington Hartford, i que es va usar en el rodatge de la pel·lícula “A High Wind in Jamaica”, basada en la novel·la de Richard Hugues.

Direcció

Carrer Eugenia Viñes, 125-121, 46011 Valencia